Уряд призначив наглядові ради у трьох держбанках

Уряд призначив наглядові ради у трьох держбанках

Укрінформ
Кабінет міністрів призначив нові наглядові ради Приватбанку, Укрексімбанку та Ощадбанку.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Кабінет Міністрів України призначив кандидатури незалежних членів та представників держави у наглядові ради трьох державних банків: АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк» та АТ КБ «ПриватБанк», — які розпочнуть фактичне виконання повноважень з 14 червня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Відбір кандидатів на посади незалежних членів наглядових рад з 632 поданих заявок здійснювали компанії з добору персоналу: «Педерсен енд партнерс», «Уорд Хауел Україна» і «Телент Едвайзорс», що були визначені на конкурсних засадах за участю міжнародних організацій.

За результатами співбесід з 69 кандидатами та їх оцінки відповідно до встановлених критеріїв конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники від профільного комітету Верховної Ради, Президента, Кабінету міністрів, визначила переможців конкурсу.

У засіданнях конкурсної комісії також брали участь представники міжнародних фінансових організацій з правом дорадчого голосу.

«Дуже приємно бачити, що стільки фахівців надзвичайно високого професійного рівня взяли участь у конкурсі. Це свідчить про хороші перспективи розвитку наших банків і правильність шляху реформування державного банківського сектору, який ми обрали», – сказала міністр фінансів Оксана Маркарова.

До кожної наглядової ради увійшло шість незалежних членів та два представники держави. Строк повноважень членів наглядової ради складає три роки.

Читайте також: Світовий банк зберіг прогноз зростання економіки України

Згідно з рішенням КМУ членами наглядової ради стали у Приватбанку: Енгін Акчакоча, Андреа Монета, Стівен Сіліг, Іскі Шерон, Шейх Надір, Кляйн Еран, а представниками держави - Шевальов Артем (від КМУ) та Олексієнко Сергій (від ВРУ).

В Укрексімбанку до наглядової ради увійшли:Торстен Пауль, Фішер Стівен, Чічло Дімітрі, Гордієнко Оляна, Коновець Сергій, Меню Домінік як незалежні члени, а також представники держави Буца Юрій (від КМУ) та Шульга Алла (від ВРУ).

Незалежними членами наглядової ради "Ощадбанку" призначені: Аджунер Шевкі, Апін Байба, Резніков Олексій, Грінченко Олексій, Вайнштейн Міхаель, Бріггс Пітер, а представниками держави - Білак Даніель (від КМУ) та Власов Дмитро (від ВРУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-