Омелян обговорив з іноземними партнерами розвиток Укрзалізниці

Омелян обговорив з іноземними партнерами розвиток Укрзалізниці

Фото
Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із представниками Світового банку, Посольства США в Україні та Казначейства США щодо ключових питань розвитку Укрзалізниці.

У заході також взяв участь голова АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, представники Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури, повідомляє прес-служба відомства.

«Українська політична реальність – величина змінна, інфраструктурні виклики – сталі. Незалежно від політичних обставин процеси, яким ми дали старт, успішно розвиваються: дороги розбудовуються, авіація, порти та річковий транспорт демонструють розвиток, а Укрзалізниця вимагає реформи та інвестицій в інфраструктуру та рухомий склад», - сказав Омелян.

Він наголосив, що новий закон про залізничний транспорт, розроблений Міністерством інфраструктури, має позитивні відгуки від іноземних партнерів та бізнесу, він має бути схвалений парламентом.

Читайте також: Укрзалізниця просить виділити з держбюджету 7 мільярдів на вагони

Учасники зустрічі обговорили ризики та переваги від запровадження приватної тяги на залізниці, регулювання з боку держави, а також можливості для бізнесу в розрізі вантажних перевезень.

Представники Світового банку та американської сторони позитивно відзначили співпрацю міністерства з іноземними партнерами щодо спільної реалізації інфраструктурних проектів.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-