Канада та США взаємно скасовують мита

Канада та США взаємно скасовують мита

Укрінформ
США погодилися скасувати імпортні мита на канадську сталь і алюміній, Канада у відповідь зніме мита з численних американських товарів.

Про це йдеться у спільному комюніке урядів двох держав, поширеному міністерством закордонних справ Канади, передає кореспондент Укрінформу.

У документі зазначається, що уряди США й Канади повинні втілити це рішення не пізніше, ніж через два дні після опублікування комюніке.

Вашингтон і Оттава також погодилися припинити взаємні позови у рамках Світової організації торгівлі та вжити заходів для недопущення ввезення на свої території “нечесно субсидованих або таких, що продаються за заниженими цінами” сталі й алюмінію.

Читайте також: Канада погрожує відкласти ратифікацію угоди про вільну торгівлю із США та Мексикою

Як повідомлялося, адміністрація Дональда Трампа 1 червня минулого року запровадила додаткові тарифи на імпорт алюмінію і сталі для країн-партнерів в угоді NAFTA (Канади і Мексики), а також Євросоюзу. У відповідь було введено мита на американську продукцію. Зокрема, Канада обклала додатковими зборами широкий асортимент товарів із США на суму понад 16 млрд доларів від металопрокату і труб до спиртного, гумових човнів і туалетного паперу.

При цьому Канада обіцяла скасувати свої тарифи, щойно США підуть на взаємний крок.

До запровадження мит близько 90% експорту канадської сталі та алюмінію надходило в США. Водночас Канада була найбільшим покупцем американського металу, купуючи близько половини продукції, що йшла на експорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-