Гройсман сказав, якими будуть українські санкції для РФ

Гройсман сказав, якими будуть українські санкції для РФ

Укрінформ
Дзеркальні санкції у відповідь на санкції РФ передбачатимуть ембарго на товари, які виробляють в Україні.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми введемо ембарго на ті товари, які сьогодні або виробляємо самі, або можемо їх замінити. На жаль, у нас були дуже тісні економічні зв’язки і в Радянському Союзі, і до нападу Росії на Україну в 2014 році. Але такі випробування зроблять Україну сильнішою. Як би нам не було важко, ми будемо відігравати ключову роль на світових ринках, які є цивілізованими”, - сказав Гройсман.

Він наголосив, що будуть введені спеціальні мита на російські товари для того, щоб дати гідну відповідь агресору, який економічно хоче нанести шкоду нашій державі.

Читайте також: Уряд запровадив дзеркальні заходи у відповідь на санкції РФ

“Ми стояли і будемо стояти на тому, щоб увесь світ вводив все нові й нові санкції проти Російської Федерації за їхні злочини проти України, проти українців. І це завдання, яке має виконувати увесь демократичний світ. А відміна цих санкцій може бути тільки тоді, коли Росія ...поважатиме територіальну цілісність країн і їх право на самовизначення”, - наголосив Гройсман.

Як відомо, Росія 18 квітня розширила перелік санкцій проти України і тепер з 1 червня визначені товари вивозитимуться в Україну тільки на підставі окремих дозволів. У цю категорію включена продукція ПЕК, в тому числі вугілля і нафта, і нафтопродукти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-