Держспоживслужба зобов'язала повернути споживачам майже 63 мільйони

Держспоживслужба зобов'язала повернути споживачам майже 63 мільйони

Укрінформ
Держспоживслужба за результатами проведених у першому кварталі 2019 року перевірок застосування регульованих цін зобов'язала повернути споживачам 62,8 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Відповідно до прийнятих приписів та рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій зобов’язано повернути кошти споживачам на загальну суму 62,8 млн грн, з яких 54,4 млн грн - сума коштів, яку зобов’язано повернути споживачам м. Києва за результатами 5 планових перевірок комунальних підприємств, що обслуговують житловий фонд м. Києва", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що впродовж першого кварталу 2019 року Держпродспоживслужба здійснила 122 планові та 42 позапланові перевірки суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Порушення встановлено в 121 випадку, що становить 73,8% від загальної кількості перевірок.

За результатами перевірок прийнято 76 рішень про застосування до суб’єктів господарювання адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 2,4 млн грн; 64 посадові особи оштрафовано на загальну суму 14,7 тис. грн.

Крім того, складено 85 приписів щодо усунення порушень під час формування, встановлення, застосування державних регульованих цін/тарифів та приведення їх у відповідність до вимог чинного законодавства.

Крім того, внаслідок зменшення розмірів планованих та затверджених тарифів на житлово-комунальні та інші види послуг, а також приведення цін на фармацевтичному ринку до економічно обґрунтованого рівня, в першому кварталі Держпродспоживслужба попередила обрахування споживачів на загальну суму 12,9 млн грн у річному вимірі.

Також, попереджено необґрунтоване фінансування з бюджету на виплати пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги у сумі 4,2 млн гривень.

Читайте також: "Агро-2019": Мінагрополітики анонсувало аукціон племінних тварин та автошоу

У відомстві нагадують, що з 1 січня 2019 року втратив чинність Закон України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», яким було встановлено до 31 грудня 2018 року мораторій на проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-