Петренко прокоментував

Петренко прокоментував "тиск на суддів" у справі ПриватБанку

Ексклюзив
Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко наголосив, що оскарження рішення Окружного адмінсуду Києва щодо визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку не є втручанням у діяльність суддів, а конституційним правом та обов'язком Міністерства юстиції.

Про це він заявив у коментарі Укрінформу.

"Якщо судді вирішили, що те, що уряд та Міністерство юстиції оскаржує їхнє рішення це втручання, то я вважаю, що все ж таки треба уважно читати закон. Право на апеляцію, право на касацію і право на оскарження рішення суду це конституційне право кожної особи: як українського громадянина, так і українського підприємця, так і української держави як сторони будь-якого судового процесу. А тим паче, коли мова йде про 155 млрд грн коштів платників податків, бюджетних коштів, які були профінансовані в рамках цієї націоналізації", - сказав Петренко.

Він зауважив, що Міністерство юстиції представляє уряд в усіх судових процесах по всіх рішеннях, які стосуються питань діяльності уряду або інтересів держави.

"І оскарження нами рішення суду, яке ми вважаємо таким, що не відповідає закону й інтересам держави, як думаєте, може бути розцінене як кримінальний злочин? Я вважаю, що це мій обов'язок як міністра юстиції та міністерства юстиції захищати інтереси держави в рамках процесуального закону", - наголосив міністр.

Петренко зазначив, що "правоохоронні органи повинні займатися своєю роботою, а ми, як Міністерство юстиції, займаємося своєю роботою згідно з чинним законодавством".

"І в цьому плані ми на стороні правди, і я за це не турбуюся, тому що захист інтересів держави це те, для чого найняли нас і мене особисто українські громадяни, коли пройшли попередні парламентські вибори і парламент обрав мене міністром юстиції", - додав він.

Читайте також: ГПУ розслідує "тиск на суддів" у справі ПриватБанку

На уточнююче запитання, чи вже оскаржено рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо визнання незаконною націоналізації ПриватБанку, міністр повідомив, що наразі здійснюються відповідні процедури.

"Окрім уряду рішення оскаржує Міністерство фінансів як окремий суб'єкт, Національний банк, все відбувається згідно з юридичними процедурами...", - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура розпочала досудове розслідування за зверненням суддів Окружного адміністративного суду міста Києва за фактом можливого втручання в їхню діяльність вищими посадовими особами держави під час засідання РНБО 18 квітня 2019 року

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши в судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд цієї справи тривав із червня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-