ГПУ розслідує

ГПУ розслідує "тиск на суддів" у справі ПриватБанку

Укрінформ
Генпрокуратура розпочала досудове розслідування за зверненням суддів Окружного адміністративного суду міста Києва за фактом можливого втручання в їхню діяльність.

Про це інформує прес-служба суду.

"За результатами розгляду заяви суддів Окружного адміністративного суду міста Києва Генеральною прокуратурою України було внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за фактом можливого втручання в діяльність суддів вищими посадовими особами держави під час засідання РНБО 18 квітня 2019 року", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначається, ідеться про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

У суді нагадують, що судді колегії, яка ухвалила рішення у справі щодо націоналізації ПриватБанку, звернулись до керівництва Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідування із заявами про вчинення кримінального правопорушення, яке підлягає розгляду згідно з вимог Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: Повернути ПриватБанк колишнім власникам неможливо - радник Зеленського

Зокрема, судді просили розпочати досудове розслідування щодо глави держави, міністра юстиції та голови НБУ, шляхом внесення відповідних відомостей до ЄРДР, за наслідками якого винних осіб буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Судді зазначали, що керівництво держави, коментуючи їх рішення про визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку, зробило заяви, що є прямою погрозою судовій системі України, посяганням на її незалежність та неупередженість.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши в судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд цієї справи тривав із червня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-