Експерти розповіли як відновлюватимуть платоспроможність ЗАЗу

Експерти розповіли як відновлюватимуть платоспроможність ЗАЗу

Укрінформ
У рамках санації Запорізького автомобілебудівного заводу (ЗАЗ) з аукціону будуть реалізовані активи підприємства, не задіяні в основному виробництві.

Про це повідомляє корпорація "Укравтопром".

"У рамках реалізації комплексу заходів з відновлення платоспроможності єдиного в галузі підприємства, що володіє повним циклом виробництва автомобілів, частина його майна, що не задіяна в головних виробничих циклах (зварювання, фарбування, збирання), виставлена на продаж", - повідомляє Укравтопром.

Зазначається, що таким правом, яке передбачено чинним законодавством України, скористався один із заставних кредиторів підприємства. Для того щоб погасити вимоги за кредитними зобов’язаннями, частина майна підприємства буде реалізована через відкритий аукціон.

«Реалізація майна Запорізького Автомобілебудівного Заводу на користь кредитора через відкритий аукціон відповідає світовій практиці вирішення подібних питань. На жаль, кредитор підприємства не виявив бажання підтримати завод, як це зробили інші кредитори, і скористався своїм правом. Тим не менш, ми впевнені, що, не дивлячись на складну ситуацію, завод впорається, реалізує план санації та згодом повернеться до своєї діяльності з випуску автомобілів», - прокоментував керуючий санацією заводу Віталій Василик.

Як відомо, в квітні комітет кредиторів схвалив план санації підприємства, що був розроблений заводом та арбітражним керуючим. Судом було винесено рішення про введення процедури санації в рамках порушеної справи про відновлення платоспроможності щодо Запорізького автомобілебудівного хаводу. Важливими моментами плану стали положення, що передбачають відновлення платоспроможності ЗАЗу та збереження інфраструктури і виробничих потужностей.

Читайте також: Попит на нові комерційні авто у квітні знизився на 28%

В Укравтопромі нагадують, що наприкінці минулого року щодо АТ "Запорізький автомобілебудівний завод" було порушено справу про відновлення платоспроможності, в зв’язку з важким економічним становищем заводу, причинами якого стали скорочення ринку нових автомобілів, втрата зовнішніх ринків збуту, викликана змінами геополітичних умов, а також катастрофічне зростання боргових зобов’язань за валютними кредитами, спричинене девальвацією національної валюти.

Як повідомляв Укрінформ на початку травня, Запорізький автомобілебудівний завод виставив на продаж своє майно. Стартова ціна - близько 420 млн грн. Відповідна інформація оприлюднена на сайті Центральної універсальної товарної біржі. Серед виставленого на продаж - об’єкти нежитлової нерухомості загальною площею 142 тис. кв. метрів, обладнання та устаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-