Світове виробництво зернових цьогоріч досягне нового рекорду - експерти

Світове виробництво зернових цьогоріч досягне нового рекорду - експерти

Укрінформ
Світове виробництво зернових у 2019 році зросте на 2,7 відсотка - до 2,72 млрд тонн.

Про це йдеться у новому випуску «Зведення FAO пропозиції зернових та попиту на зернові», опублікованому 10 травня, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Світове виробництво зернових досягне нового рекорду - 2 722 млн тонн у 2019 році, що на 2,7 відсотка більше за показник минулого року (2, 59 млрд тонн)", - йдеться у прогнозі профільної організації.

Очікується, що світове споживання зернових досягне нового максимуму та найближчим часом збільшиться на 1,5 відсотка. Прогнозується, що світове споживання зернових збільшиться на 1,1 відсотка, причому попит на рис буде зростати ще швидшими темпами, а попит на фуражне зерно для корму тварин і промислового використання, за прогнозами, буде ще вищим.

Читайте також: Експорт української агропродукції у І кварталі зріс на 22% - Трофімцева

Згідно з цими прогнозами, світові запаси зернових у 2019 році скоротяться до 847 мільйонів тонн. Це призведе до невеликого зниження глобального співвідношення запасів зернових та їхнього споживання - до 30,1 відсотка.

"Міжнародні ціни на фоні загального балансу попиту і пропозиції формуватимуться майже по всіх групах зернових, при цьому торгові перспективи будуть позитивними, особливо щодо пшениці і рису", - акцентували у FAO.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-