Кабмін назвав максимальну ціну на газ у травні

Кабмін назвав максимальну ціну на газ у травні

Укрінформ
Ціна на паливо, яке НАК «Нафтогаз України» продає підприємствам теплокомуненерго та постачальникам газу, в травні має становити 8247 гривень за тисячу кубічних метрів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Кабінет міністрів України надав можливість державній компанії знизити ціни на газ для населення. Ціна на блакитне паливо, яке НАК «Нафтогаз України» продає підприємствам теплокомуненерго та постачальникам газу, в травні має становити 8247 гривень за тисячу кубічних метрів", - йдеться у повідомленні.

В уряді зазначають, що дане рішення відповідає цілі ринкового ціноутворення на природний газ для всіх категорій споживачів і, таким чином, відповідає зобов’язанням України перед МВФ.

Читайте також: Ембарго на поставки російського палива з 1 червня не буде - експерт

"Якщо нарахування за газ будуть іншими, ніж 8247 гривень за тисячу кубічних метрів газу, населення має змогу звертатися зі скаргами на урядову «гарячу лінію» 15-45", - додали в Кабміні.

Як повідомляв Укрінформ, за дорученням Кабінету міністрів України НАК «Нафтогаз України» спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, а й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-