Нафта торгується різноспрямовано на тлі спору між Китаєм і США

Нафта торгується різноспрямовано на тлі спору між Китаєм і США

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок були неоднозначними: з одного боку, вони опинилися під тиском загострення торговельного спору між Китаєм і США; з іншого - світовий ринок стискається на тлі обмежень поставок.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля липневої нафти Brent становила $71,11 (-0,20%). Барель червневої нафти WTI торгувався по $62,28 (+0,05%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $71,24 і $62,25 відповідно.

Минулими вихідними президент США Дональд Трамп оголосив про готовність ввести новий пакет на імпорт китайських товарів, що поставило під загрозу зриву торговельні переговори між двома найбільшими економіками світу.

Припинення торговельних переговорів між Сполученими Штатами і Китаєм загальмувало б зростання світової економіки і призвело б до зниження попиту на паливо, зазначають трейдери.

Що стосується пропозиції, то ринки залишаються напруженими, оскільки Сполучені Штати посилюють санкції щодо експорту іранської нафти і мають намір посилити свою військову присутність на Близькому Сході. Іран пригрозив «діями у відповідь» проти санкцій США, що може означати відновлення частини його ядерної програми.

За останній рік санкції США вдвічі скоротили експорт іранської сирої нафти - до рівня нижче 1 млн бар./добу (б/д). Очікується, що в травні поставки сировини клієнтам Ісламської Республіки впадуть до 500 тис. б/д.

Крім Ірану, Вашингтон також наклав санкції на діючий уряд Венесуели, обваливши поставки з цієї країни, що стояла біля витоків Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).

Читайте також: Нафтогаз подав скаргу до Єврокомісії на Газпром

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 71,22 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 71,36 долара за барель, що на 12 центів вище за рівень закриття торгів ($71,24).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-