Україна з початку року виплатила майже 166 мільярдів держборгу

Україна з початку року виплатила майже 166 мільярдів держборгу

Укрінформ
У Міністерстві фінансів заявили про цілковиту готовність до планових пікових виплат боргів у травні.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Станом на 2 травня сума коштів на Єдиному казначейському рахунку становила 36,85 млрд грн, а також додатково на валютних рахунках ДКСУ в гривневому еквіваленті 53,8 млрд грн. Таким чином, Мінфін повністю готовий до планового проходження пікового боргового навантаження травня", - ідеться в повідомленні.

У міністерстві нагадують, що платежі з погашення державного боргу за січень-квітень становили близько 126,9 млрд грн, або 98,1% від уточненого плану на цей період. Видатки з обслуговування державного боргу за цей період склали близько 39,0 млрд грн, або 99,9% від уточненого плану.

Читайте також: Доходи бюджету за чотири місяці зросли на 322 мільярди — Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінфіну, платежі за зовнішнім боргом України у 2019 році заплановані в обсязі близько 179 млрд гривень, або 6,1 млрд доларів за курсом НБУ. У тому числі, у травні має відбутися погашення на 1 млрд доларів за євробондами, розміщеними у 2014 році під гарантії уряду США; у вересні - остаточне погашення за бондами на 660 млн доларів, випущеними в 2015 році.

Платежі на користь МВФ протягом року очікуються в загальній сумі близько 1,2 млрд доларів, на користь інших міжнародних фінансових організацій – близько 0,8 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-