Кодекс з процедур банкрутства запрацює за півроку

Кодекс з процедур банкрутства запрацює за півроку

Укрінформ
В Україні 21 квітня набув чинності Кодекс України з процедур банкрутства, який запроваджує процедуру банкурства фізичних осіб, однак введення його в дію відбудеться через півроку, 21 жовтня.

Відповідний документ опубліковано в Голосі України.

Зазначається, що цей Кодекс встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Кодекс структурно побудований із чотирьох книг. Перша - регулює загальні положення і терміни, друга - регулює діяльність арбітражних керуючих, третя - регулює питання банкрутства юридичних осіб і четверта - фізосіб.

Цей Кодекс набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом. Положення, що визначають створення електронної торгової системи та авторизації електронних майданчиків, вводяться в дію через три місяці з дня набрання чинності Кодексом.

Законом визначається, що провадження у справі про неплатоспроможність боржника – фізичної особи або фізичної особи – підприємця може бути відкрито лише за заявою боржника.

Читайте також: Підприємства ОПК сплачуватимуть до бюджету лише 30% прибутку - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у жовтні 2018 року ухвалила Кодекс з процедур банкрутства (№8060). Президент України Петро Порошенко 15 квітня заявив, що підписав Кодекс щодо процедур банкрутства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-