Укрзалізниця за минулий рік майже на 80% збільшила чистий прибуток - Кравцов

Укрзалізниця за минулий рік майже на 80% збільшила чистий прибуток - Кравцов

Укрінформ
Укрзалізниця за минулий рік майже на 80% збільшила чистий прибуток у порівнянні з 2017 роком.

Фінансовий результат компанії підтвердив міжнародний аудитор Ernst & Young, повідомив у четвер на своїй сторінці у Facebook голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Укрзалізниця збільшила чистий прибуток на 80%. Фінансовий результат з показником у 203,9 млн грн за 2018-й компанії підтвердив лідер міжнародного аудиту - Ernst & Young", - зазначив Кравцов.

Він також підкреслив, що, крім цього важливого показника, є ще кілька показових маркерів стабілізації та росту ефективності компанії. Вперше за багато років, зауважив Кравцов, сума реалізованих капітальних інвестицій не тільки покрила амортизацію, але й перевищила її. Капінвестиції "Укрзалізниці" у 2018-му досягли максимуму за 5 років, зазначив він.

Ще одним досягненням Укрзалізниці за минулий рік Кравцов назвав той факт, що поступово вдалося наблизити вартість перевезення вантажів залізничним транспортом до ринкової ціни. "І це один з тих внутрішніх ресурсів, який змогли з сірої зони спрямувати на потреби компанії", - сказав він.

Читайте також: Бориспільський експрес встановив рекорд

І нарешті важливим показником розвиток Укрзалізниці, за словами Кравцова, є також поступовий відхід від так званої «ремонтної голки» - коли багато років займалися поточними ремонтами рухомого складу й не вкладали кошти в його оновлення. Зараз ситуація докорінно змінюється, наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-