У МОУ заявили, що закупівлі для армії гальмують виробники бронежилетів

У МОУ заявили, що закупівлі для армії гальмують виробники бронежилетів

Укрінформ
Унаслідок конкурентної боротьби виробників засобів індивідуального захисту для військовослужбовців Міністерство оборони не має можливості вчасно провести тендери та закупити їх для армії.

Про це під час прес-конференції заявив начальник відділу розробки речового майна - заступник начальника управління розвитку речового забезпечення ЗСУ Василь Саковець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Учасники втягнули Міноборони у боротьбу між собою і тим самим затягують процес розробки нормативної документації. В результаті ми не маємо можливості випустити та затвердити кінцевий варіант технічного опису на дослідну партію бронежилетів. А це відтягує постачання до війська нового типу бронежилету», - заяви Саковець.

Як пояснили в Міноборони, один з учасників робочої групи, яка працює над формування вимог до бронежилетів, почав поширювати в соцмережах інформацію, яку інші учасники експертної групи розцінили як боротьбу компанії за доступ до тендерів.

Читайте також: Росія перекинула на Донбас модернізовані безпілотники - розвідка

У міністерстві відзначають, що окремі вимоги до характеристик бронежилетів виглядають як штучні перепони для того, аби нарешті затвердити необхідні папери.

Відповідаючи на питання Укрінформу, як в Міноборони бачать розв’язанням ситуації, начальник відділу зазначив: «Хочеться консенсусу, хочеться більше фахівців задіяти до роботи, але саме це й створює певні проблеми. Адже чим більше людей, тим менше шансів досягти консенсусу». Він додав, що максимальна відкритість МОУ та залучення великої кількості експертів для роботи над документацією наразі призводить фактично до її блокування.

У Міноборони також відзначили, що військовослужбовці, які входять до складу робочої групи і не мають стосунку до виробництва, не висловили заперечень щодо впровадження в користування більш ефективного бронежилету.

Разом з тим, в міністерстві не збираються обмежувати велику кількість експертів, які беруть участь в роботі. «Як тільки ми закриємось, буде багато підстав звинуватити нас в закритості, або в тому, що ми діємо в інтересах конкретного виробника. І це знову будуть звинувачення в корупції», - зазначили в Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-