Росія перекинула на Донбас модернізовані безпілотники - розвідка

Росія перекинула на Донбас модернізовані безпілотники - розвідка

Укрінформ
Командування російських окупаційних військ суттєво підвищило інтенсивність ведення розвідки позицій Об’єднаних сил, використовуючи модернізовані зразки безпілотників, завезених з території РФ.

Про це під час брифінгу заявив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію головного управління розвідки Міноборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ суттєво підвищило інтенсивність ведення розвідки позицій підрозділів Об’єднаних сил. При цьому, для посилення можливостей розвідувальних підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ з початку минулого тижня було дозволено застосування модернізованих зразків безпілотних літальних апаратів, завезених з території РФ”, - повідомив речник.

Разом з цим, за словами Гуцуляка, застосування розвідувальними підрозділами додаткової кількості безпілотних літальних апаратів призвело до численних їх обстрілів власними підрозділами протиповітряної оборони російських окупаційних військ.

Читайте також: Окупанти дев'ять разів порушили “тишу”, загинув військовий

Зокрема, бойовим розрахунком протиповітряної оборони одного з підрозділів 2 АК ЗС РФ було знищено безпілотний літальний апарат "Орлан-10ˮ російського виробництва. Російським окупаційним командуванням створено спеціальну комісію, якою буде розслідувано дії розвідувального та протиповітряного підрозділів з метою визначення та покарання винних, повідомляють в Міноборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-