В Україні держпідтримку надаватимуть ще 4 підприємствам літакобудування

В Україні держпідтримку надаватимуть ще 4 підприємствам літакобудування

Укрінформ
Кабінет міністрів додав чотири компанії до переліку підприємств літакобудування, яким передбачено надання державної підтримки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"24 квітня Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо розширення та уточнення переліку підприємств галузі літакобудування, яким передбачено надання державної підтримки згідно з вимогами, визначеними Законом України "Про розвиток літакобудівної промисловості", - йдеться у повідомленні.

Ухвалене урядом рішення передбачає включення до переліку суб’єктів літакобудування, яким передбачена державна підтримка, чотирьох підприємств: ТОВ “Науково-виробнича фірма “МС АВІА-ГРЕЙД”, ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Авіа», ТОВ «Вінницький авіаційний завод», ТОВ «Інспецпром». Це дозволить підприємствам, яких включено до Переліку, поповнити обігові кошти, залучити інвестиції з метою оновлення і модернізації основних фондів, а галузі в цілому зміцнити економічний потенціал.

Читайте також: Кабмін зобов'язав держпідприємства віддавати 90% прибутку в бюджет

Як повідомлялося, згідно із вимогами Закону "Про розвиток літакобудівної промисловості", підприємства, що претендують на державну підтримку, повинні відповідати як мінімум двом із трьох вимог: здійснювати розробку, виробництво, ремонт авіаційної техніки та авіаційних двигунів, виконувати державне або оборонне замовлення на розробку, виробництво, ремонт авіаційної техніки та авіаційних двигунів та забезпечувати виконання Україною міжнародних зобов'язань з реалізації міжнародних контрактів з розробки, виробництва, ремонту авіаційної техніки та авіаційних двигунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-