Аудитор підтвердив 13,6 мільярда чистого прибутку Нафтогазу за минулий рік

Аудитор підтвердив 13,6 мільярда чистого прибутку Нафтогазу за минулий рік

Інфографіка
Укрінформ
У 2018 році НАК «Нафтогаз України» як окрема юридична особа отримала 13,6 млрд гривень чистого прибутку; фінансові результати підтверджено незалежним аудитором - ПрАТ «Делойт енд Туш ЮСК».

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

"За результатами діяльності у 2018 році НАК «Нафтогаз України» як окрема юридична особа отримала чистий прибуток в сумі 13,6 млрд грн. Фінансові результати Нафтогазу підтверджено незалежним аудитором ПрАТ «Делойт енд Туш ЮСК»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Нафтогаз залишається прибутковим третій рік поспіль, хоча у 2018 році чистий прибуток компанії зменшився на 64% порівняно з 2017 роком. Скорочення розміру чистого прибутку порівняно з попереднім роком в компанії пояснюють тим, що у фінансовій звітності компанії за 2017 рік були відображені позитивні результати рішень Стокгольмського арбітражу в розмірі 12,6 млрд грн. У звітності за 2018 рік, у свою чергу, було враховано визнаний Нафтогазом ПДВ на компенсацію згідно з рішенням арбітражу щодо транзиту газу в розмірі 4,8 млрд грн.

"На скорочення прибутку Нафтогазу на 10,1 млрд грн вплинуло також забезпечення за судовими позовами. Більшу частину цієї суми, а саме 9,6 млрд грн, склало забезпечення по судовій справі з АТ «Укртрансгаз» щодо покриття розбалансів в ГТС", - зауважили в прес-службі.

Читайте також: Експерти не очікують дефіциту палива в Україні - ринок диверсифікований

При цьому Нафтогаз отримав прибуток від продажу та постачання природного газу в розмірі 5,1 млрд грн. В тому числі отримано збиток від реалізації газу споживачам ПСО в розмірі 2,9 млрд грн та прибуток від реалізації газу для інших споживачів за нерегульованими цінами – майже 8,0 млрд грн, що в 1,5 раза більше, ніж у 2017 році.

Фінансову звітність Нафтогазу як окремої юридичної особи можна побачити за посиланням.

"Незалежний аудитор також завершив перевірку консолідованої фінансової звітності Нафтогазу як групи. Вперше за історію компанії консолідована фінансова звітність не містить зауважень аудитора", - підсумували в прес-службі.

Консолідовану фінансову звітність обіцяють незабаром опублікувати разом із річним звітом Нафтогазу за 2018 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-