У конкурсі на керівника Державної податкової служби переміг Верланов

У конкурсі на керівника Державної податкової служби переміг Верланов

Оновлено
Укрінформ
Комісія вищого корпусу державної служби рекомендувала Кабінету міністрів призначити головою Державної податкової служби Сергія Верланова.

Про це повідомляє Мінфін у Facebook.

“За результатами оцінювання кандидатів Комісія рекомендувала Кабінету міністрів України призначити Сергія Верланова головою Державної податкової служби”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що під час заключного етапу конкурсного відбору на очільника ДПС, який проводився у вівторок, 23 квітня, трійка фіналістів у прямому ефірі представила членам Комісії свою програму розвитку Державної податкової служби у вигляді презентації, а потім протягом години відповідала на запитання представників бізнесу, народних депутатів, експертів та членів Комісії, демонструючи фахові знання, лідерські якості, організаційні навички та стресостійкість.

За даними Мінфіну, Верланов отримав сумарно 16,45 балів, Сергій Петухов – 13,54 бала, Дмитро Олексієнко не набрав балів, достатніх для рейтингового оцінювання.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабмін постановив реорганізувати Державну фіскальну службу (ДФС) України та утворити Державну податкову службу і Державну митну службу.

Наприкінці березня 2019 року уряд ухвалив рішення про оголошення конкурсу на обрання керівників Державної податкової служби та Державної митної служби. Вже 8 квітня Національне агентство з питань державної служби завершило прийом документів від кандидатів на ці посади.

Читайте також: Реформа ДФС є передумовою співпраці з ЄС та МВФ — Мінфін

Верланов зараз обіймає посаду заступника міністра фінансів, на яку був призначений Кабміном 26 липня 2018 року за поданням глави Мінфіну Оксани Маркарової. На цій посаді Верланов займається податковою та митною політикою, реформою ДФС і митної служби, фінансовими розслідуваннями.

До цього він працював юрисконсультом низки підприємств Львівської області, юристом в одній із компаній Великої четвірки – PwC (2008-2015 роки), обіймав посаду партнера у провідній юридичній фірмі України Sayenko Kharenko (2015-2018 роки).

У 2015-2017 роках Верланов був співголовою юридичного правового комітету Американської торгової палати в Україні. Із 2016 року є членом Громадської ради доброчесності, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (делегований Асоціацією правників України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-