Коломойський не отримає компенсації за націоналізацію ПриватБанку - Рожкова

Коломойський не отримає компенсації за націоналізацію ПриватБанку - Рожкова

Укрінформ
У Національному банку запевняють, що колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський не отримає компенсації за націоналізацію банку, бо для такого рішення немає належних підстав.

Про це на брифінгу щодо оскарження рішення про націоналізацію ПАТ КБ "Приватбанк" сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Згідно з чинним законодавством, питання відшкодування можливе лише в тому випадку, якщо позивачем у судовому порядку буде доведено факт заподіяння йому збитків. Зважаючи на результати незалежного аудиту і фінансового розслідування, ми не вбачаємо підстав для такого відшкодування", - сказала Рожкова.

Вона зазначила, що на момент визнання банку неплатоспроможним його капітал був від’ємним, держава витратила 155,3 млрд грн на його докапіталізацію, і це кошти платників податків.

"Наше завдання - продовжувати працювати в судах усіх інстанцій, щоб компенсувати українцям заподіяні збитки", - сказала Рожкова.

Читайте також: У ПриватБанку запевнили, що працюють у звичайному режимі

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд даної справи тривав із червня 2017 року, її обсяг перевищував 50 томів.

Раніше Коломойський заявив, що йому не потрібний сам ПриватБанк, проте потрібні 2 млрд доларів компенсації за капітал, який там був під час націоналізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-