Нафтогаз: Незалежний аудит підтвердив конкурентні умови продажу газу Еру Трейдинг

Нафтогаз: Незалежний аудит підтвердив конкурентні умови продажу газу Еру Трейдинг

Укрінформ
KPMG Advisory GmbH завершила незалежний аудит (форензік), метою якого була перевірка угод із продажу газу НАК «Нафтогаз України» компанії ТОВ «ЕРУ Трейдинг» у четвертому кварталі 2018 року. 

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"KPMG Advisory GmbH завершила незалежний аудит (форензік), метою якого була перевірка угод з продажу газу НАК «Нафтогаз України» компанії ТОВ «ЕРУ Трейдинг» у 4 кварталі 2018 року у зв‘язку з підозрою щодо конфлікту інтересів у діях директора з інтегрованого газового бізнесу Андрія Фаворова. ... Незалежний аудитор дійшов висновку, що ЕРУ Трейдинг не отримувало жодних преференцій в угодах з підприємствами групи Нафтогаз", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що розслідування було ініційоване керівництвом Нафтогазу та підтримане наглядовою радою у лютому 2019 року після звернення іншого топ-менеджера Нафтогазу до служби комплаєнсу.

"Розслідування також показало, що Фаворов не встановлював ціни чи обсяги поставки для будь-якої компанії, що купувала газ Нафтогазу у зазначений період. Крім того, розслідувачі KPMG дійшли висновку, що політики і процедури Нафтогазу щодо конфлікту інтересів були належним чином виконані у зв‘язку з цими угодами", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Кабміні спростовують, що Нафтогаз змушений підвищувати ціни для населення

У той же час перевірка засвідчила, що у трейдинговому підрозділі, який перевірявся, ще мають бути впроваджені стандарти внутрішнього контролю, а також найкращі галузеві практики щодо способів управління конфліктом інтересів, включно з відповідними політиками та контролем за трейдинговими операціями.

Наглядова рада доручила менеджменту компанії у найкоротші терміни впровадити докладні рекомендації незалежного аудитора в усіх підприємствах групи та доповісти про виконання цієї роботи.

Як повідомлялося, наприкінці березня ЗМІ оприлюднили службову записку виконавчого директора Нафтогазу Юрія Вітренка до керівника служби комплаєнсу Нафтогазу. Вітренко поставив під сумнів вигідність для Нафтогазу низки укладених наприкінці 2018 року договорів з ЕРУ Трейдинг. До зайняття посади у Нафтогазі Андрій Фаворов був директором ЕРУ Трейдинг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-