Уряд удосконалив процес переходу на середньострокове бюджетне планування

Уряд удосконалив процес переходу на середньострокове бюджетне планування

Укрінформ
Уряд 17 квітня 2019 року ухвалив постанову, яка має на меті вдосконалити процес розроблення державних та регіональних прогнозних і програмних документів відповідно до середньострокового бюджетного планування.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"17 квітня Кабінет міністрів ухвалив ініційовані Мінекономрозвитку зміни, які вдосконалять процес розроблення державних та регіональних прогнозних, а також програмних документів відповідно до середньострокового бюджетного планування. Ухвалена урядом постанова вводить у практику прогнозування та бюджетування низку документів, зокрема: прогноз економічного і соціального розвитку України на 3 роки (раніше розроблявся на 1 рік, а макропоказники на 2 роки), бюджетну декларацію - на 3 роки (замість Основних напрямів бюджетної політики на 1 рік), план діяльності головних розпорядників бюджетних коштів на середньостроковий період 3 роки", - йдеться в повідомленні.

Відтепер Прогноз на 3 роки та Бюджетна декларація на 3 роки мають бути подані на розгляд уряду щороку до 15 травня, підлягають схваленню до 1 червня. Також Постанова уряду уточнює строки підготовки документів у рамках бюджетного циклу із зазначенням чітких часових рамок завершення кожного з етапів.

Так, відповідно до Бюджетного кодексу, для ухвалення Бюджетної декларації Мінекономрозвитку подає Мінфіну, Мінсоцполітики та НБУ орієнтовні основні прогнозні макропоказники до 1 березня кожного року (ця норма лишається без змін), а до 15 квітня ще й уточнені основні прогнозні макропоказники (раніше до 17 березня).

Щоб застосувати єдиний підхід та спростити процес підготовки і аналізу державних та регіональних прогнозних та програмних документів Мінекономрозвитку оновило типові структури прогнозних і програмних документів для середньострокового бюджетного планування.

Читайте також: Уряд ФРН ще більше знизив прогноз економічного зростання

Згідно з новими правилами середньострокового бюджетного планування, Прогноз на 3 роки і Бюджетна декларація на 3 роки будуть розроблятися та передаватися на схвалення уряду одночасно, що забезпечить їх узгодженість.

У Мінекономрозвитку наголошують, що всі зазначені зміни дозволять більш ефективно використовувати бюджетні кошти для досягнення стратегічних цілей економічного і соціального розвитку країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-