У Нацбанку розповіли, що виявили перевірки обмінників

У Нацбанку розповіли, що виявили перевірки обмінників

Укрінформ
У першому кварталі 2019 року Національний банк України здійснив 284 перевірки пунктів обміну валюти.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України за січень-березень 2019 року здійснив 284 перевірки структурних підрозділів (пунктів обміну валюти) небанківських фінансових установ (НФУ) щодо дотримання порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій", - йдеться в повідомленні.

Перевірки здійснювались у Харківській, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Волинській, Хмельницькій, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Київській областях та у м. Києві.

Читайте також: Гривня “кріпиться” в очікуванні виборів президента

Серед виявлених порушень порядку здійснення валютно-обмінних операцій найсуттєвішими були такі: проведення валютно-обмінних операцій без відповідного документального оформлення, значна невідповідність між обсягами готівкових коштів у касі НФУ та бухгалтерськими звітними документами та ненадання під час перевірки документів, матеріалів, інформації на запит уповноваженого працівника Національного банку.

Під час проведення перевірок легальних пунктів з обміну валюти уповноваженими працівниками Національного банку було виявлено 12 пунктів обміну валюти, які працювали нелегально в Донецькій, Сумській, Харківській, Тернопільській та Івано-Франківській областях. Інформацію про нелегальні обмінні пункти Національний банк надіслав до правоохоронних органів.

Як відомо, відповідно до Закону України "Про Національний банк України" (стаття 7, пункт 14) НБУ здійснює валютне регулювання, визначає порядок здійснення операцій в іноземній валюті, організовує і здійснює валютний контроль за банками та іншими фінансовими установами, які отримали ліцензію Національного банку на здійснення валютних операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-