Облгази усупереч рішенню регулятора продовжують “домальовувати” в платіжках

Облгази усупереч рішенню регулятора продовжують “домальовувати” в платіжках

Укрінформ
Оператори газорозподільчих мереж проігнорували рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, і продовжують нараховувати споживачам обсяги газу за приведення до стандартних умов.

Про це написав у Facebook заступних голови департаменту з енергоефективності Нафтогазу Олексій Хабатюк.

"Облгази проігнорували рішення НКРЕКП та продовжують нараховувати споживачам зайві обсяги газу. Вінницька, Волинська, Закарпатська, Запорізька, Чернігівська - це неповний перелік областей, з яких надходить чергова хвиля скарг споживачів. О, несподіванка, - всі вони виключно з групи РГК", - написав Хабатюк.

За його інформацією, у рахунках за березень не тільки не було зроблено перерахунку з жовтня минулого року, як того вимагала НКРЕКП, а й знову донараховані обсяги за березень.

"НКРЕКП зобов'язане провести чергову перевірку та підтвердити факт ігнорування облгазами рішень регулятора. Але Верховна Рада не може стояти осторонь, бо, на жаль, у регулятора за законом про ринок газу та про сам регулятор обмежені повноваження. Це питання енергобезпеки!" - додав Хабатюк.

Як повідомляв Укрінформ, НКРЕКП уже оштрафувала ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Львівгаз", ПАТ "Вінницягаз", ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Івано-Франківськгаз", ПАТ "Харківгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Миколаївгаз", ПАТ "Дніпрогаз", ПАТ "Сумигаз", ПАТ "Рівнегаз" на 850 тис. кожен за приведення обсягів газу до стандартних умов та донарахування у платіжках побутових споживачів. Жоден з оштрафованих облгазів не погодився із санкціями нацрегулятора, однак одна компанія - ПАТ "Харківміськгаз" - самостійно усунула порушення та уникнула штрафів.

Читайте також: “Драконівські платіжки”: суди відмовили двом облагазам у скасуванні штрафів

Усього НКРЕКП зафіксувала порушення двадцяти облгазів у частині приведення обсягів газу до стандартних умов та виставлення завищених рахунків споживачам. Протягом березня комісія проводила у цих компаніях позапланові перевірки.

Суди відмовили ПАТ "Волиньгаз" та ПАТ "Вінницягаз" у зупиненні дії рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо накладення штрафів на компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-