В Україні торік працювали 42 платіжні системи - НБУ

В Україні торік працювали 42 платіжні системи - НБУ

Укрінформ
В Україні на кінець 2018 року функціонували 42 внутрішньодержавні та міжнародні платіжні системи.

Про це йдеться у Звіті з оверсайта платіжних систем, який вперше опублікував регулятор, повідомляє прес-служба НБУ.

"На кінець 2018 року в Україні функціонувало 42 внутрішньодержавні та міжнародні платіжні системи, створені резидентами та нерезидентами, а також дві системи, створені Національним банком", - йдеться в повідомленні.

Також минулого року на український ринок зайшла найбільша у світі за кількістю емітованих платіжних карток міжнародна платіжна система UnionPay International (платіжна організація UnionPay International Co., Ltd., Китайська Народна Республіка).

Крім того, зареєстровано нову міжнародну платіжну систему та ще дві внутрішньодержавні платіжні системи розширили перелік послуг та стали міжнародними.

Читайте також: НБУ визначив банки, які братимуть участь у валютних інтервенціях

У НБУ зазначають, що єдиною системно важливою платіжною системою в Україні, за результатами діяльності 2018 року, залишається Система електронних платежів (СЕП НБУ). До категорії соціально важливих платіжних систем увійшли п’ять платіжних систем: Поштовий переказ, FORPOST, MasterCard, Visa, Western Union. Ще шість платіжних систем увійшли до категорії важливих: ІнтерПейСервіс, City 24, Фінансовий світ, MoneyGram, INTELEXPRESS, RIA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-