НБУ визначив банки, які братимуть участь у валютних інтервенціях

НБУ визначив банки, які братимуть участь у валютних інтервенціях

Укрінформ
Національний банк України визначив перелік банків, які можуть брати участь у валютних інтервенціях за найкращим курсом у ІI кварталі 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України затвердив перелік банків, які можуть брати участь у валютних інтервенціях у формі запиту щодо найкращого курсу у квітні-червні 2019 року. Якщо порівняти з І кварталом цього року, до переліку банків додався один новий банк – ПАТ "Банк Восток". Водночас з нього був виключений ПАТ "Укрсоцбанк", котрий був приєднаний до АТ "Альфа-Банк", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Фонд гарантування минулого тижня продав активи 22 банків на 46 мільйонів

Отже, у квітні-червні у таких інтервенціях зможуть брати участь зазначені фінансові установи: АТ "Альфа-Банк", АТ "Банк Альянс", ПАТ "Банк Інвестицій та Заощаджень", ПАТ "Банк Восток", ПАТ "КБ "Глобус", ПАT "ІНГ Банк Україна", АКБ "Індустріалбанк", ПАТ "Креді Агріколь Банк", АТ "ОТП Банк", АТ "Ощадбанк", Акціонерний банк "Південний", АТ КБ "Приватбанк", ПАT "ПУМБ", АТ "Райффайзен Банк Аваль", АТ "Сбербанк", АТ "Сітібанк", АТ "ТАСкомбанк", АБ "Укргазбанк", АТ "Укрексімбанк" та АТ "УкрСиббанк".

У I кварталі 2019 року Національний банк купив на міжбанківському валютному ринку майже 792 млн дол. США. Більше половини валюти – 417,5 млн дол. США – регулятор купив через інтервенції за найкращим курсом. За цей період НБУ продав на міжбанківському валютному ринку майже 167 млн дол. США, з них 108,5 млн дол. США через інтервенції за найкращим курсом.

Як відомо, інтервенції у формі запиту щодо найкращого курсу були запроваджені відповідно до Стратегії валютних інтервенцій Національного банку на 2016-2020 роки і проводяться з початку 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-