Мінагро презентуватиме український органічний цукор

Мінагро презентуватиме український органічний цукор

Укрінформ
В Україні в рамках підготовки до участі у міжнародній виставці органічних продуктів «БіоФах» у Шанхаї відбудеться презентація українського органічного цукру.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

“10 квітня відбудеться презентація першого органічного цукру в Україні за участі в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої. Подія приурочена до міжнародної виставки органічних продуктів «БіоФах» у Шанхаї, де буде вперше представлено Національний павільйон України”, - йдеться у повідомленні.

Під час заходу заплановано обговорення наступних тем: проблеми вирощування органічного цукрового буряка та виробництво органічного цукру, внутрішнє споживання та перспективи експорту, переваги та відмінності органічного цукру.

За інформацією Мінагрополітики, у 2018 році в Україні сертифіковано перший органічний цукор. Україна ввійшла до десятки європейських країн, де під вирощуванням органічного буряка зайнято більше 100 га. Український органічний цукор було презентовано на початку лютого 2019 року під час найбільшої міжнародної виставки органічних продуктів «БіоФах» у Нюрнберзі, де аукціон із закупівлі першої партії органічного цукру у 850 тонн виграла компанія з Нідерландів.

Читайте також: Цукрових буряків можуть посіяти ще менше через високі ціни на зернові – експерт

Як повідомляв Укрінформ, останні 10 років в Україні швидко розвивається органічний сектор. Наразі в Україні є понад 304 виробника сертифікованої органічної продукції. З них 4 виробника молочної продукції, 1 виробник м’ясної продукції, 15 виробників органічних круп, 11 виробників органічних олій, 3 виробника органічних спецій.

Україна першою у Європі почала виробляти органічний цукор. У лютому 2019 року на аукціоні за український цукор боролися два покупця.

Закон України “Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції”, прийнятий Верховною Радою України 10 липня, вступить в дію через рік з дня набрання ним чинності - 2 серпня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-