Україна зможе відмовитися від імпортного газу через 5 років – Зубко

Україна зможе відмовитися від імпортного газу через 5 років – Зубко

Укрінформ
Україна зможе відмовитися від закупівлі імпортного газу через 5 років завдяки зменшенню його споживання та видобутку власного газу.

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час лекції «Від енергоефективності до енергонезалежності» для студентів та викладачів у Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми оцінюємо, що Україна за 5 років зможе відмовитися від закупівлі імпортного газу за рахунок двох напрямків, а саме зменшення споживання і збільшення видобутку власного газу. Я прихильник того, щоб зменшувати споживання газу, бо це набагато дешевше, швидше і ефективніше. Це ще й дає можливість скоротити тарифне навантаження на населення, збільшити якість життя та конкурентної продукції, яка повинна мати меншу енергоємність», - підкреслив урядовець.

Читайте також: НБУ цьогоріч 23 рази надавав правоохоронцям доступ до інформації

Як додав Зубко, нині пріоритетним напрямком є зменшення вартості енергоносіїв, за які платять енергетика, бізнес, житлово-комунальна сфера і кожне домогосподарство.

«Ефективніше інвестувати в енергоефективність, ніж у видобуток газу, але цей напрямок також потрібно розвивати», - зауважив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-