Інтеграція України, Молдови і Грузії у ринок Європи наближає їх до ЄС – Лінкявічюс

Інтеграція України, Молдови і Грузії у ринок Європи наближає їх до ЄС – Лінкявічюс

Укрінформ
Країни Східного партнерства, які прагнуть встановлення тісніших взаємин з Євросоюзом, мають активніше інтегруватись у спільний ринок та єдиний економічний простір ЄС.

Про це у понеділок перед початком зустрічі керівників зовнішньополітичних відомства ЄС у Люксембурзі заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо зафіксувати перспективу (євроінтеграції) у письмовій формі, але ми маємо розуміти: те, що вже відбувається, це і є наближення до Європейського Союзу. Це не є входження до якихось інших організацій або структур. Такі країни як Грузія, Україна, Молдова наближаються до Європейського Союзу. Ми маємо знайти шлях, як краще інтегрувати їх у єдиний ринок, у спільний (економічний) простір, у проекти (інфраструктурного) взаємного поєднання – це все означає поглиблення співпраці та наближення цих країн до ЄС де-факто», - зазначив литовський урядовець.

Читайте також: «Газова» директива ЄС: скоріше погано, ніж добре

Як повідомляв Укрінформ, одним із пунктів порядку денного Ради міністрів ЄС із закордонних справ у понеділок є підготовка зустрічі «Східного партнерства» у травні поточного року з відзначення 10-ї річниці утворення цієї програми Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-