BMW виділяє €1 мільярд на можливі штрафи за антиконкурентну змову

BMW виділяє €1 мільярд на можливі штрафи за антиконкурентну змову

Укрінформ
Автоконцерн має намір оскаржувати обвинувачення Єврокомісії всіма законними засобами, однак виділяє приблизно 1 млрд євро на оплату можливих штрафів.

Про це заявляє прес-служба концерну BMW.

"У зв'язку з антимонопольним розглядом, що триває, Єврокомісія поінформувала BMW Group щодо "заяви про заперечення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що комісія досліджує, чи співпрацюють провідні німецькі автовиробники з метою обмежити конкуренцію у розробці та впровадженні технологій скорочення викидів вихлопних газів.

У BMW підкреслюють, що в разі потреби автоконцерн оскаржуватиме обвинувачення Єврокомісії всіма законними засобами.

Читайте також: BMW і Daimler разом робитимуть безпілотні авто майбутнього

Водночас "заява про заперечення" змушує BMW Group вважати, що Єврокомісія може накласти значний штраф. У зв'язку з цим компанія створює резервний фонд - орієнтовно в розмірі 1 млрд євро. Ці кошти підуть на оплату можливих штрафів у справі про антиконкурентну змову.

Це справить негативний вплив на фінансові результати першого кварталу 2019 року, вказують у BMW.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія підозрює трійку найбільших німецьких автовиробників - BMW, Daimler і VW – у змові з метою уникнути конкуренції. За попередніми даними комісії, три концерни в період між 2006 і 2014 роком досягали систематичних домовленостей щодо технологій контролю вихлопних газів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-