У Нацбанку повідомили, скільки Україна сплачує за газ на рік

У Нацбанку повідомили, скільки Україна сплачує за газ на рік

Укрінформ
У 2012-13 рр. Україна сплатила за газ 25 млрд дол. США, а дефіцит Нафтогазу був чорною дірою економіки, зараз cитуація змінилась кардинально – ми сплачуємо за газ 2-2,5 млрд дол. США на рік.

Про це сказав заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб, повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Ми бачимо позитивні зрушення, хоча, звичайно, хотілося б швидших реформ. Один з моїх улюблених прикладів – енергетика. У 2012-13 рр. ми сплатили за газ 25 млрд дол. США, а дефіцит Нафтогазу був чорною дірою економіки. Зараз cитуація змінилась кардинально – ми сплачуємо за газ 2-2,5 млрд дол. США на рік", - сказав Сологуб.

Читайте також: НБУ цьогоріч 23 рази надавав правоохоронцям доступ до інформації

Він зазначив, що детінізація економіки, структурні реформи – це рецепт для прискорення економічного зростання.

"Нехай це нешвидкий шлях, але він є запорукою прискорення економічного зростання. За поточних темпів реформ зростання ВВП на 3-3,3% є максимально близьким до потенційних темпів зростання. Такі темпи є загрозою для держави в довгостроковій перспективі. Шлях до економічного буму полягає у збереженні економічної політики, спрямованої на стабілізацію інфляції, скорочення дефіциту бюджету і державного боргу, що водночас має підкріплюватися структурними реформами. Суперцикл у світовій економіці зразка «нульових» років не повернеться", - наголосив Сологуб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-