Цьогоріч мала приватизація поповнила бюджет на 184 мільйони - ФДМУ

Цьогоріч мала приватизація поповнила бюджет на 184 мільйони - ФДМУ

Укрінформ
За січень-березень 2019 року від малої приватизації до бюджету надійшло 184 млн гривень.

Про це повідомив в. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров у Facebook.

"За перший квартал 2019 року від приватизації надійшло 184 млн грн. Це в 5,4 рази більше, ніж за відповідний період минулого року", - написав Трубаров.

Він зазначив, що саме перший квартал 2018 року завершив старі процедури приватизації, бо починаючи з 7 березня минулого року набув чинності новий закон про приватизацію, і вона пішла абсолютно за новими, прогресивними, європейськими правилами.

"Треба також розуміти, що найбільш дорогі, конкурентні й інвестиційно привабливі підприємства так і залишаються не переданими міністерствами до Фонду, а це 29 об’єктів малої приватизації, які можна успішно продати і котрі могли би ефективно працювати з новим власником, сплачувати податки і створювати нові робочі місця", - наголосив Трубаров.

Читайте також: Фонд держмайна планує у квітні виставити «Центренерго» на конкурс

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набув чинності в березні 2018 року, мала приватизація відбувається через електронну систему ProZorro.Продажі. Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Перший аукціон у системі відбувся 17 серпня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-