Експерти розповіли, як вибори вплинуть на гривню

Експерти розповіли, як вибори вплинуть на гривню

Укрінформ
Незважаючи на високу політичну невизначеність, що зберігається, в квітні не очікується великих сюрпризів від гривні, долар, найімовірніше, проведе місяць в діапазоні 26,5-28,0 грн, причому, більшу частину часу в середній третині цього діапазону, в 27,0- 27,5 грн.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб.

"Що нам приніс перший тур виборів з точки зору ринку? Найголовніше, що він абсолютно нічим не здивував. Попередні підсумки першого туру повністю збігаються з даними екзит-полів у день голосування і даними більшості передвиборних соціологічних опитувань. Ринки та інвестори отримали очікуваний результат і показали відповідну реакцію. У післявиборчий понеділок, 1 квітня, долар знижувався до гривні на готівковому сегменті ринку і на міжбанку на 5-10 копійок до рівнів кінця попереднього тижня ", - сказав Іосуб.

Читайте також: Нацбанк зміцнив гривню до 27,19

Він зазначив, що помірне зниження прибутковості (інакше кажучи, зростання ціни) показали в понеділок і держоблігації з усіма термінами погашення. Це говорить про досить спокійну реакцію інвесторів, перш за все, іноземних, на результати першого туру виборів.

"Незважаючи на те, що зберігається висока політична невизначеність, ми і в квітні не очікуємо великих сюрпризів від гривні. Долар, швидше за все, проведе місяць в діапазоні 26,5-28,0 грн, причому, більшу частину часу в середній третині цього діапазону 27,0-27,5 грн ", - сказав Іосуб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-