Скануючі системи з'являться на північній ділянці кордону України - ДФС

Скануючі системи з'являться на північній ділянці кордону України - ДФС

Фото
Укрінформ
У Державній фіскальній службі планують встановлювати стаціонарні скануючі системи на північній ділянці кордону, також така техніка має запрацювати у портах Великої Одеси.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав в.о. голови ДФС Олександр Власов.

"Працюємо у Варшаві. Разом із заступником міністра фінансів Сергієм Верлановим відвідали завод Nuctech. Ця компанія постачає для української митниці сім стаціонарних скануючих систем, що запрацюють по всьому периметру західного кордону України. Готовність до запуску - 95%. Це перший такий масштабний проект в історії нашої митниці. Не дивлячись на розділення ДФС, плани залишаються амбітними. Маючи сусіда-агресора, в перспективі будемо встановлювати сканери і на північній ділянці кордону. Крім того, така техніка має запрацювати у портах Великої Одеси, оскільки більшість контейнерних перевезень здійснюється саме через них. Тому попереду ще чергові тендери", - написав Власов.

Він зазначив, що запропонував керівництву Nuctech розглянути варіант надання постійного представника компанії, який би в оперативному порядку в режимі on-line вирішував технічні питанні, що виникатимуть після запуску сканерів.

"Також актуальним є питання навчання наших операторів на скануючих системах. Наш департамент спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення вже має спеціальні навчальні програми, тому, вважаю, що і спеціалістам Nuctech є необхідність долучитися до процесу", - підкреслив Власов.

Крім того, зауважив він, наша навчальна база, що сертифікована Всесвітньою митною організацію, може стати дійсно центром підготовки та перепідготовки спеціалістів із Східної Європи. Це вузький профіль, а у нас є база знань та професіонали, щоб навчати колег. І на майбутнє формувати, так би мовити, бібліотеку зображень зі сканерів для подальшого аналізу.

Читайте також: ДФС розділять на дві служби — Кабмін оприлюднив постанову

Як повідомляв Укрінформ, у минулому році Державна фіскальна служба закупила сканери для оснащення пунктів пропуску на державному кордоні на 701 мільйон гривень. У ДФС зазначали, що у першому лоті з придбання трьох скануючих систем з очікуваною вартістю 390 млн грн перемогу отримала компанія Arempa International Ltd FZC. Остаточна пропозиція по лоту становила 219 млн грн. Перемогу у другому лоті з придбання ще трьох скануючих систем отримала компанія NUCTECH COMPANI LIMITED з остаточною пропозицією 217,999 млн грн. Очікувана вартість лоту була 390 млн грн. У третьому лоті з придбання чотирьох скануючих систем перемогу також отримала NUCTECH COMPANI LIMITED. Очікувана вартість лоту становила 520 млн грн, остаточна пропозиція - 264,4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-