НБУ запровадив контроль за небанківськими фінустановами

НБУ запровадив контроль за небанківськими фінустановами

Укрінформ
Національний банк запровадив контроль за небанківськими фінансовими установами та операторами поштового зв'язку. 

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України з метою невідкладного реагування на наявні і потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці та територіальній цілісності України удосконалив механізм реалізації санкцій. Зокрема, запроваджено контроль за небанківськими фінансовими установами та операторами поштового зв'язку через подання до НБУ інформації про: відмови у проведенні валютно-обмінних операцій особам, зазначеним у санкційних списках, до яких застосовано санкції "блокування активів" або "зупинення фінансових операцій"; відмови в здійсненні переказу коштів без відкриття рахунків за дорученням чи на користь осіб, зазначених у санкційних списках", - йдеться в повідомленні.

Зазначені зміни затверджені Постановою Правління Національного банку від 28 березня 2019 року № 53 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 01 жовтня 2015 року № 654". Документ набуде чинності з 30 березня 2019 року.

Читайте також: НБУ запровадив низку валютних послаблень для небанківських фінустанов

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 19 березня "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Як пояснили у прес-службі РНБО, за ініціативою Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України і Національного банку України було запроваджено санкції щодо 294 юридичних та 848 фізичних осіб.

За даними Радбезу, санкційні списки включають фізичних та юридичних осіб, які були залучені до процесу будівництва транспортного переходу через Керченську протоку; причетні до збройного нападу та захоплення українських військових катерів, а також до незаконного утримання українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-