Ярославський створив компанію DCH Steel і вкладе $200 мільйонів в ДМЗ і

Ярославський створив компанію DCH Steel і вкладе $200 мільйонів в ДМЗ і "Суху Балку"

Укрінформ
В рамках стратегії підвищення ефективності гірничо-металургійного бізнесу в групі DCH Олександра Ярославського створили компанію DCH Steel, яка буде централізовано керувати відповідними активами: Дніпровським металургійним заводом (легендарний завод "Петрівка" у Дніпрі) і копальнею "Суха Балка" (Кривий Ріг).

Про це повідомляється на офіційному сайті DCH.

Суть проведених у DCН перетворень полягає в тому, щоб оптимальним чином вибудувати систему управління гірничо-металургійними підприємствами на етапі реалізації масштабних інвестиційних проектів.

За інформацією DCH, Ярославський планує інвестувати у свій гірничо-металургійний бізнес від 150-200 млн дол. протягом найближчих 5 років. За рахунок цих капіталовкладень на ДМЗ, зокрема, буде відновлено пічний фонд коксохімічного виробництва і побудовано машину безперервного лиття заготовок. А на "Сухій Балці" планується організувати збагачувальну фабрику, освоїти запаси руди на більш глибоких горизонтах, оновити обладнання.

Як зазначає прес-служба DCH, "у процесі поступової вертикальної інтеграції буде сформовано виробничий ланцюжок "видобуток руди - збагачення - агломерація - плавка чавуну". На рівні DCH Steel будуть централізовані загальноуправлінські функції, а виробничі підприємства сконцентрують свої зусилля на випуску продукції і вдосконаленні технологій. Очікувані результати оптимізації управління гірничо-металургійним бізнесом DCН полягають в усуненні залежності від зовнішніх поставок агломерату, забезпеченні позитивної синергії діяльності ДМЗ і копальні, а також, як наслідок, у підвищенні конкурентоспроможності, стійкості й фінансових показниках".

Управління DCH Steel і формування команди доручено Віталію Башу, який працює у Групі більше 10 років. Баш народився у Вільногірську (Дніпропетровська область), здобув освіту на фізико-технічному факультеті Дніпровського національного університету, а також ступінь MBA Единбурзької бізнес-школи (Велика Британія). Керував копальнею "Суха Балка", раніше очолював Українську гірничодобувну компанію, що входить до структури DCH, і працював у секторі будівельних матеріалів керуючої компанії групи.

Читайте також: Харківський тракторний провів черговий етап модернізації

Як повідомлялося, група DCH являє собою багатогалузевий конгломерат з більше, ніж 20-річною історією, що працює за моделлю приватного фонду прямих інвестицій. Портфель активів DCH охоплює такі сектори, як фінанси, промисловість, девелопмент і будівництво, транспорт та ін. Одноосібний власник і президент - Ярославський.

Раніше Ярославський повідомив журналістам, що "у нас два основних великих напрямки. Планується велика реконструкція ДМЗ, який, фактично, нам дістався у напівробочому розбитому стані. Там треба ставити лінії безперервного розливання сталі, треба будувати свою аглофабрику, треба фактично будувати новий коксохім. Цей інвестиційний проект розраховано на 5 років і потребуватиме 200 млн дол. І ХТЗ, на розвиток якого буде спрямовано 1 млрд дол. протягом наступних 10 років".

Ярославський у 2016 році купив Харківський тракторний завод, у 2017 році - копальню "Суха Балка", у 2018 році - Дніпровський металургійний завод (ДМЗ), також відомий як Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського, або "Петрівка". Він почав свою роботу в кінці XIX століття і є одним з найстаріших підприємств української металургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-