Україна втратила статус третього у світі експортера меду - Трофімцева

Україна втратила статус третього у світі експортера меду - Трофімцева

Укрінформ
Україна у 2018 році втратила статус третього у світі експортера меду, вивіз якого з країни в минулому році зменшився більш, ніж на чверть.

Про це заявила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час круглого столу "Взаємодія агровиробників та пасічників. Як попередити отруєння бджіл", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна у 2018 році втратила статус одного з трьох найбільших у світі виробників меду. У 2017 році Україна експортувала близько 68 тис. тонн меду. У 2018 році ця цифра знизилася до 49,4 тис. тонн", - сказала Трофімцева.

Вона також зазначила, що отруєння бджіл під час весняних польових робіт – результат недостатньої комунікації фермерів та пасічників. Тому зараз, за її словами, держава усіляко стимулює налагодження взаємодії у цій сфері.

Читайте також: Україна експортувала понад 37 мільйонів тонн зернових

Вона повідомила, що в даний час ведеться робота над проектом закону про пестициди і отрутохімікати, в якому передбачено суттєве посилення позицій бджолярів і відповідно до цього законопроекту буде значно посилено контроль за використанням агрохімікатів та пестицидів.

"Потрібно шукати баланс між інтересами рослинників, пасічників та тваринників. Головна проблема – використання контрафактної продукції засобів захисту рослин через низький рівень освіченості фермерів. Здоров'я людей і бджіл перебувають в одному технологічному ланцюгу, що шкідливо для бджіл то і людям не корисно",- наголосила в.о. міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-