Для об'єднань співвласників з'явились нові можливості у термореновації будинків

Для об'єднань співвласників з'явились нові можливості у термореновації будинків

Укрінформ
АБ "Укргазбанк", Фонд енергоефективності та Міжнародна Фінансова Корпорація (ІFC) підписали угоду щодо запуску програми з фінансування проектів термореновації будівель для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Участь у підписанні взяли віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництві та ЖКГ Геннадій Зубко, виконуюча обов'язки директора Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну, голова правління АБ "Укргазбанк" Кирило Шевченко та голова Регіонального представництва IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Бретт Пеллмар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підписана угода відкриває шлях до фінансування проектів з термореновації ОСББ у рамках програм Фонду енергоефективності. Впевнений, що всі ОСББ, які скористаються допомогою Фонду, відчують на собі переваги - комплексність і технічну допомогу у реалізації заходів, прозорі перевірки для запобігання шахрайства та корупції", - сказав Зубко.

Підписання даної угоди створює основу для запуску програми "Перші ластівки", наступним кроком буде підписання угод із самими ОСББ.

Дана угода є основою для створення юридичної інфраструктури діяльності Фонду щодо надання часткової компенсації витрат на заходи з енергоефективності для багатоквартирних будинків, який разом з міжнародними партнерами та фінансовими інституціями впроваджує енергоефективну модернізацію житлового фонду України.

Читайте також: Електрику водоканалам постачатимуть і після 1 квітня - рішення уряду

Як відомо, Фонд енергоефективності це єдина в Україні державна установа, яка була створена з метою підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергоефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі.

Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів держбюджету, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Протягом 2019-2024 років Україна реалізує низку проектів за фінансової допомоги від Євросоюзу, зокрема 104 млн євро підуть на підтримку енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-