Постачальник

Постачальник "останньої надії" й далі забезпечуватиме клієнтів електрикою - Нацкомісія

Укрінформ
ДП "Укрінтеренерго" як постачальник "останньої надії" (ПОН) може продовжити електропостачання своїм споживачам, які не змогли знайти іншого постачальника, після 1 квітня 2019 року.

Про це написала у Facebook голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Оксана Кривенко.

"Вчора на засіданні Уряду за пропозицією НКРЕКП та підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України було прийнято рішення щодо можливості постачання електричної енергії Укрінтеренерго його споживачам після спливу 90-денного строку за вільними цінами, якщо споживач не знайшов іншого електропостачальника", - розповіла Кривенко.

Водночас такі споживачі мають врегулювати заборгованість за електроенергію перед Укрінтеренерго шляхом укладення з ним договору реструктуризації.

"За результатами такого рішення буде забезпечено безперервне постачання електричної енергії на об’єкти стратегічного значення та критичної інфраструктури (вугледобувні шахти, бюджетні організації, які надають житлово-комунальні послуги), захист населення в частині забезпечення житлово-комунальних послуг (водопостачання та водовідведення, теплопостачання) для забезпечення нормальних умов життєдіяльності", - зазначила голова НКРЕКП.

На її думку, ухвалене рішення також стимулюватиме споживачів-боржників до погашення заборгованості через реструктуризацію з постачальником останньої надії.

Читайте також: Івано-Франківськгаз оскаржуватиме рішення Нацкомісії про штрафні санкції

Як повідомлялося, з 1 січня 2019 року розпорядженням Кабінету міністрів було призначено постачальника останньої надії - ДП «Укрінтеренерго». Однією із функцій постачальника є постачання протягом 90 днів електроенергії споживачам, які не обрали собі постачальника. Таким чином, у ПОН є дві категорії споживачів: ті, хто не встиг до 1 січня 2019 року провести відповідні тендерні процедури та опинились на обслуговуванні в ПОН тимчасово, а також споживачі, до яких ніхто з постачальників не прийшов на тендер через високий рівень заборгованості за електроенергію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-