Україна увійшла до ТОП-10 найбільших експортерів молока – Порошенко

Україна увійшла до ТОП-10 найбільших експортерів молока – Порошенко

Укрінформ
Україна в 2018 році ввійшла до десятки найбільших експортерів молочної продукції в світі.

Про це розповів Президент України Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами та викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Минулого року ми ввійшли до десяти найбільших експортерів молочної продукції в світі. Цього раніше не було. Наголошую, що це під час війни і обмеження інвестицій”, - сказав Порошенко.

Він зазначив, що Україні ще потрібно працювати над підвищенням стандартів якості, повною відповідностю до стандартів Євросоюзу, переорієнтацією молочного виробництва з пострадянського і російського ринку.

За його словами, ті тенденції, які зараз є в тваринництві, загрожують не лише сільському господарству і не лише вітчизняному аграрному сектору, вони загрожують усій продовольчій безпеці країні.

“Існуючі державні дотації є неефективними. І ми разом з нашими партнерами в уряді, дякуючи підтримці Прем’єр-міністра України Володимира Борисовича Гройсмана, ми сьогодні запропонуємо новий і ефективний спосіб вирішення цієї проблеми”, - зазначив Порошенко.

Читайте також: Реформа може у п’ять разів збільшити вартість оренди землі — Порошенко

Серед проблем тваринництва він назвав низьку рентабельність, фактор сезонності, ризики епідемії, проблеми з територіями для випасу, високі поточні витрати тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-