П'ять теплокомуненерго завчасно погасили борг перед Нафтогазом

П'ять теплокомуненерго завчасно погасили борг перед Нафтогазом

Укрінформ
П'ять підприємств теплокомуненерго завчасно погасили реструктуризований борг перед НАК "Нафтогаз України" на загальну суму 220,4 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Нафтогазу.

"П’ять із 82 підприємств, з якими були укладені договори про реструктуризацію заборгованості на виконання Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» вже повністю достроково погасили борги перед НАК «Нафтогаз України» у сумі 220,4 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Заборгованість погасили ПАТ «Київенерго», КП «Здолбунівкомуненергія», КП «Бориславтеплоенерго», КП «Обухіврайтепломережа» та КП «Теплокомуненерго» міста Монастирище. Відповідно, штрафні санкції за борги, нараховані на суму 162,4 млн грн, згідно з вимогами закону повністю скасовано для цих підприємств.

"Всього Нафтогаз уклав з 82 підприємствами 227 договорів про реструктуризацію заборгованості. 39 підприємств здійснюють погашення заборгованості за 70 договорами з випередженням встановлених строків. Інші підприємства, з якими були укладені договори про реструктуризацію заборгованості, здійснюють погашення відповідно до графіка", - розповіли у НАК.

Читайте також: Україна пропонує свої підземні сховища для зберігання газу європейських країн

Як повідомлялося, нещодавно Нафтогаз запропонував уряду скасувати постанову про ПСО і постачати газ для побутових та інших категорій споживачів за ринковими цінами. Голова правління НАК Андрій Коболєв мотивував свою пропозицію тим, що у квітні ціна на газ для промисловості буде нижчою, ніж для побутових споживачів - однак останні не мають вибору, за якою ціною купувати газ.

Станом на 12 березня сумарна прострочена заборгованість підприємств теплокомуненерго і ТЕЦ зросла до 39,7 млрд грн, з яких 13,6 млрд накопичилося за 2019 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-