Посольство США стурбоване змінами до статуту Нафтогазу

Посольство США стурбоване змінами до статуту Нафтогазу

Укрінформ
У Посольстві США в Україні висловили стурбованість щодо зміни до статуту НАК "Нафтогаз України" стосовно того, що голова і члени правління тепер будуть обиратися без подання наглядової ради.

Про це американське посольство повідомляє в Twitter.

"Ми уважно розглядаємо несподівані зміни до статуту НАК "Нафтогаз України" і стурбовані можливими наслідками цих змін", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялось раніше, Кабінет міністрів постановою від 6 березня 2019 року № 226 перетворив Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" з публічного на приватне акціонерне товариство (АТ) і затвердив її новий статут, наділивши збори акціонерів повноваженнями на обрання і звільнення голови та членів правління без подання наглядової ради. Кабмін також окремо прописав у документі, що день закінчення терміну дії контрактів із членами та головою правління є днем їхнього звільнення.

Читайте також: Кабмін затвердив статут ПАТ Нафтогаз

Разом з тим, уряд продовжив на рік строк повноважень Андрія Коболєва на посаді голови правління НАК "Нафтогаз України" за умови, якщо той, зокрема доб’ється виокремлення газотранспортної системи в окрему компанію, збільшення видобутку українського газу та створення необхідних передумов для транзиту газу до ЄС. У розпорядженні Кабінету міністрів №161-р від 20 березня 2019 року зазначається, що невиконання (неналежне виконання) основних очікуваних показників роботи голови правління Компанії є підставою для прийняття рішення про дострокове припинення його повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-