Сім місяців малої приватизації принесли майже 840 мільйонів

Сім місяців малої приватизації принесли майже 840 мільйонів

Укрінформ
Аукціони з малої приватизації через електронну систему ProZorro.Продажі принесли державі 838 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі на своїй сторінці у Facebook.

"838 млн грн заробила держава за 7 місяців малої приватизації. Для цього знадобилося близько 700 успішних аукціонів у системі ProZorro.Продажі. В реєстрі малої приватизації вже 1 908 об’єктів", - йдеться в повідомленні.

При цьому, зазначають у Мінекономрозвитку, загальна кількість уже оголошених аукціонів сягнула 2285. Початкова вартість виставлених на них об'єктів перевищує 2,5 млрд грн.

Зазначається, що на 7-му місяці мала приватизація таки розпочалася в столиці України. І за декілька днів продаж майна приніс Києву понад 17,8 млн грн. Перші київські аукціони побили всі рекорди: вони тривали до самого світанку, а в боротьбі за один об'єкт було зроблено 100 ставок.

Читайте також: Держбюджет-2018 отримав лише 1,4% запланованих коштів від приватизації

Як повідомляв Укрінформ, згідно із законом України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набрав чинності в березні минулого року, мала приватизація відбувається через електронну систему ProZorro.Продажі. Йдеться про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляють об'єкти малої приватизації на продаж Фонд державного майна України, а також місцеві органи влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-