Крадіжка з платіжної картки в середньому становить 2500 гривень - НБУ

Крадіжка з платіжної картки в середньому становить 2500 гривень - НБУ

Укрінформ
На один мільйон гривень видаткових операцій із використанням платіжних карток у 2018 році 92 гривні припадало на незаконні операції, середній розмір однієї незаконної операції – близько 2 500 гривень.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

"У 2018 році на один мільйон гривень видаткових операцій з використанням платіжних карток 92 гривні припадало на незаконні операції. Середній розмір однієї незаконної операції – близько 2 500 гривень (у 2017 році – 2 100 гривень)", - йдеться в повідомленні.

Така негативна тенденція, насамперед, пов’язана зі зростанням кількості шахрайств із застосуванням соціальної інженерії. Шахраї минулого року найчастіше використовували цей метод під час здійснення незаконних дій з платіжними картками або їх реквізитами. Йдеться про введення в оману пересічних громадян будь-якими способами, для того щоб вони розголосили власні персональні дані, реквізити платіжних карток, коди/паролі чи здійснили переказ коштів під психологічним впливом на користь шахраїв.

У багатьох випадках злочинці намагаються видати себе за співробітників банку (або Національного банку чи служби безпеки банку) та активно починають випитувати особисту інформацію й інші дані.

Національний банк вкотре наголошує, що представники банку (особливо Національного банку України) ніколи не телефонують із подібними проханнями та не мають потреби і повноважень запитувати громадян інформацію про їхні платіжні картки та рахунки.

Читайте також: Експерти прогнозують зростання долара

У жодному випадку не слід розголошувати реквізити платіжних карток (термін її дії, код CVС2/CVV2, ПІН-код до картки) та персональні дані, а також логін чи пароль для входу у веб-банкінг, одноразові паролі для проведення додаткової автентифікації тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-