Укртрансгаз запустив газорозподільну станцію «Калуш-2» у Прикарпатті

Укртрансгаз запустив газорозподільну станцію «Калуш-2» у Прикарпатті

Укрінформ
Компанія "Укртрансгаз" після реконструкції ввела в експлуатацію газорозподільну станцію (ГРС) «Калуш-2» в Івано-Франківській області.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгаз».

«Укртрансгаз ввів в експлуатацію після реконструкції газорозподільну станцію «Калуш-2» в Івано-Франківській області, яка є однією з найпотужніших у газотранспортній системі України. Загальна сума інвестицій склала 82 млн грн», - йдеться у повідомленні

Проектна продуктивність станції становить 120 тис. кубометрів на годину. ГРС має три виходи – до Калуської ТЕЦ, міста Калуш та його околиць, а також до ТОВ «Карпатнафтохім».

Станцію обладнали системами автоматичного керування з функціональними підсистемами сигналізації і автоматичного захисту від перевищення/пониження тиску, керування кранами передачі на диспетчерський пункт сигналів телесигналізації, телевимірювання, прийому команд телекерування. В її роботі відтепер використовуються новітні технології вимірювання витрат газу ультразвуковим методом.

Читайте також: Україна на 15% збільшила транзит газу до ЄС

Переоснащення дасть змогу станції бути однією з найбільш сучасних та ефективно обладнаних об'єктів в системі філії «Прикарпаттрансгаз».

Як повідомлялось, ГРС «Калуш-2» збудована у 1974 році. Вона здійснює газопостачання від магістрального газопроводу Угерсько – Івано-Франківськ – Чернівці до міста Калуш, навколишніх сіл та багатьох промислових об'єктів Івано-Франківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-