Антимонопольний комітет назвав суму штрафів за рік

Антимонопольний комітет назвав суму штрафів за рік

Звіт
Укрінформ
За минулий рік Антимонопольному комітету вдалося припинити 168 порушень, пов'язаних із проявами недобросовісної конкуренції, та 250 порушень у вигляді спотворення результатів торгів.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ, анонсуючи оприлюднення звіту про діяльність Комітету в 2018 році.

"Розмір економічного ефекту внаслідок реалізації АМКУ покладених на нього повноважень склав 4 млрд грн - на 56% більше, ніж у 2017 році; розмір накладених штрафів склав 277 млн грн, безпосередньо до державного бюджету надійшло 182,8 млн грн; припинено 168 порушень, пов’язаних із проявами недобросовісної конкуренції", - зазначає прес-служба.

У фокусі залишались найбільш значущі для економічного життя та добробуту українських споживачів ринки: енергетика, паливо, скраплений газ, лікарські засоби, телекомунікації, транспорт та інфраструктура.

Також зазначається, що у сфері оскарження публічних закупівель продовжувала зростати кількість скарг. У 2018 році до АМКУ надійшло 7 786 скарг, що на 37% більше, ніж за попередній рік.

Комітет припинив 250 порушень у вигляді спотворення результатів торгів.

Читайте також: АМКУ перевірить купівлю Ахметовим двох обленерго

«Третій рік поспіль ми звітуємо перед державою і суспільством у розширеному деталізованому форматі, який не тільки містить статистичні дані про діяльність АМКУ, але також із року в рік оцінює динаміку відповідних ринків та зміни, які на них відбуваються. Такий підхід є частиною стратегії побудови сучасного, ефективного, професійного та прозорого конкурентного відомства», - сказав голова комітету Юрій Терентьєв.

Звіт АМКУ за 2018 рік є інтерактивним - містить близько 200 QR-кодів та прямих посилань на рішення, рекомендації Комітету, нормативно-правові документи, що дозволяє моментально отримати додаткову інформацію читачам як паперової, так і електронної версії документа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-