Україна — друга за темпами зростання у рейтингу Doing Business

Україна — друга за темпами зростання у рейтингу Doing Business

Укрінформ
Україна — друга у світі за темпами зростання у рейтингу Doing Business з 2009 року; тільки з 2014 року країна піднялась у рейтингу на 41 позицію.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"З 2014 року Україна зросла в рейтингу Doing Business на 41 позицію. Ми другі у світі за темпами зростання у рейтингу з 2009 року. Завдяки дерегуляції ми вже досягнули щорічної економії бізнесу у розмірі понад 1 млрд грн", - ідеться в повідомленні.

У міністерстві наголошують, що за 3 роки Кабмін провів 8 дерегуляційних засідань, на яких було скасовано близько 1300 застарілих актів, які створювали непотрібний тиск на підприємців.

Кумулятивний ефект від дерегуляційних зусиль у 2018 році – це спрощення ведення бізнесу для: близько 100 тис. суб'єктів роздрібної торгівлі, близько 1 000 компаній та для понад 10 тис. ФОПів, які здійснюють ремонт побутових виробів, 6300 компаній, які здійснюють інженерно-пошукові роботи, понад 6 700 компаній, які займаються будівництвом.

Близько 100 тис. суб'єктів на рік, що формують та отримують земельні ділянки, зменшать витрати на доопрацювання документів.

У Мінекономрозвитку вважають, що для подальшого прогресу в рейтингу й надалі необхідна підтримка Верховної Ради. Йдеться про ухвалення законопроектів - №8124, який дозволить потрапити в топ-50 рейтингу Doing Business, та №4650 про декомунізацію, який позбавляє радянського спадку в законодавстві.

Читайте також: Україна за рік планує піднятися на 10 пунктів у рейтингу Doing Business

Як повідомляв Укрінформ, Україна підвищила позиції у рейтингу Світового банку Doing Business-2019, піднявшись з 76-го рядка на 71-ий серед 190 країн.

Кабінет міністрів поставив за мету, щоб Україна до 2020 року піднялася щонайменше на 10 пунктів у рейтингу Doing Business.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-