У Мінфіні припускають, що не встигнуть отримати €500 мільйонів від ЄС у березні

У Мінфіні припускають, що не встигнуть отримати €500 мільйонів від ЄС у березні

Укрінформ
У Міністерстві фінансів припускають, що не встигнуть отримати 500 млн євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу до кінця березня 2019 року.

Про це під час звіту про виконання державного бюджету за 2018 рік сказав заступник міністра фінансів Василь Шкураков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз працює оціночна місія (ЄС - ред.), робить свої висновки. До кінця поточного місяця залишилось дуже мало часу, і варто розраховувати на майбутні періоди (отримання макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 500 млн євро - ред.)", - сказав Шкураков.

Він зазначив, що загалом Україна цьогоріч має отримати близько 4 млрд дол. від зовнішніх кредиторів.

Читайте також: Співвідношення держборгу України до ВВП знизилося на 10% - звіт Мінфіну

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві фінансів розраховували, що 500 млн євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу Україна може отримати наприкінці березня, якщо виконає необхідні для цього умови. Раніше, 11 грудня, ЄС перерахував перший транш кредиту в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги Україні у розмірі 500 млн євро. Ця програма є важливою для України, адже кошти зарахують напряму до державного бюджету, що дозволить у стислі терміни розрахуватися за кредитними зобов’язаннями держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-