Енергетична незалежність можлива лише завдяки зусиллям українських виробників - Гройсман

Енергетична незалежність можлива лише завдяки зусиллям українських виробників - Гройсман

Фото, відео
Укрінформ
Досягнення енергетичної незалежності України – процес, до якого треба залучати якомога більше українських підприємств.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час візиту на підприємство енергетичного машинобудування "Турбоатом" у Харкові, повідомляє Урядовий портал.

«Ми перейшли на нову систему планування і системно підходимо до тих питань, які потрібно вирішувати. Нам потрібно модернізувати енергетику, зробити Україну енергонезалежною. І це можливо зробити, залучаючи українських виробників у всі процеси. Українська промисловість працює реально, а не в якихось прожектах. Економіка зростає, і цей ріст треба підсилювати»,– сказав Гройсман.

Володимир Гройсман відвідав «Турбоатом» / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

Під час перебування на підприємстві глава уряду взяв участь у церемонії підписання тристоронньої угоди про реконструкцію двох гідроагрегатів для Кременчуцької ГЕС.

Читайте також: У Запоріжжі побудували міні-ГЕС

Цей проект входить до великої програми «Реабілітація гідроелектростанцій», який реалізується в Україні з 2011 року за фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку. Замовником реконструкції агрегатів виступає ПрАТ «Укргідроенерго», а виконавцями – ПАТ «Турбоатом» і ДП «Завод «Електроважмаш». Ці українські підприємства стали переможцями великого тендера, в якому брали участь виробники різних країн. Вартість реконструкції складе близько 1,3 млрд грн. Вона дозволить підвищити експлуатаційну надійність, продовжить термін експлуатації гідроагрегатів на 40 років, збільшить потужності гідроагрегатів на 12 МВт, сприятиме екологічній безпеці. Окрім того, вона служитиме додатковим замовленням для суміжних машинобудівних та металургійних підприємств.

Глава уряду побував на виробництві в рамках робочої поїздки до Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-