У Запоріжжі побудували міні-ГЕС

У Запоріжжі побудували міні-ГЕС

Відео
Укрінформ
У Запоріжжі на руслі водотоку річки Капустянка побудували міні-гідроелектростанцію. Вона генеруватиме 2,1 мільйони кВт/год електроенергії щорічно.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор ТОВ “Гідропауер-1” Антон Сенюк, яке здійснює проект з будівництва міні-гідроелектростанції.

"Передбачається, що міні-ГЕС генеруватиме 2,1 мільйони кВт/год електроенергії щорічно, яка реалізовуватиметься в загальну мережу за «зеленим» тарифом. На об’єкті встановлено повністю автоматизований комплекс обладнання (турбіна, генератор, система управління) виробництва Європейського Союзу. Дане обладнання передбачає роботу міні-ГЕС в автоматичному режимі, що дозволяє використовувати енергію потоку води з максимальним КПД", - зазначив Антон Сенюк.

Потужність міні-ГЕС - 520 кВт. Об’єкт знаходиться на водоскидних спорудах Капустянського водосховища, яке розташоване на руслі водотоку річки Капустянка на відстані 4 кілометри від місця впадання в р. Дніпро. Водосховище було влаштовано в 60-ті роки минулого сторіччя для накопичування шламів, що утворюються у виробничому процесі, їх відстоювання та повернення очищеної води назад в річку.

Фото: https://zp.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-